Datos del libro

Somiant el retorn (CAT) Relats i Casas, Vicenç

  • Editorial: GENT I TERRA
  • Materia: LIT.CONTEMPORANEA
  • Colección: SENSE COL·LECCIO
  • EAN: 9788412175028
  • Encuadernación: Rústica
  • Páginas: 184
19,00 €

Humanitzant les víctimes de l'exili

  • A partir d’una biografia personal i familiar, aquest llibre és un relat reflexiu sobre els patiments dels exiliats i refugiats catalans de la Guerra Civil espanyola i sobre l’aspiració al retorn que per a molts mai va poder fer-se realitat.
  • Convida el lector a prendre consciència del terme ‘exili’ omplint-lo de matisos i de sentiments.

Sinopsis

Resseguint el rastre a l’exili de Jaume Massot i Galceran (1893-1974) –l’últim alcalde republicà del Port de la Selva, al Cap de Creus– i de la seva família, Somiant el retorn retrata una aspiració irrenunciable que no es va poder fer realitat, significativa dels patiments dels tantíssims exiliats de la Guerra Civil espanyola i de persones refugiades arreu, víctimes del totalitarisme incessant. Es tracta d’un relat novel·lat, reflexiu i punyent, que pren valor universal i que ressona en l’actualitat.

Al pròleg del llibre, Vicenç Villatoro hi escriu: “Aquest llibre és una construcció valuosa a una tasca necessària: humanitzar l’estadística, posar cara a les víctimes de l’exili. Posar-los cara, història, biografia, esperances, decepcions, patiments. La literatura i el periodisme tenen les eines per fer-ho.../... Ara que la paraula exili ha tornat abruptament al nostre vocabulari de cada dia, Vicenç Relats afegeix un nou treball, minuciós i càlid, que ens permet omplir-la de situacions, de matisos, de sentiments, de desolació i d’esperança”.

Autor

Vicenç Relats i Casas

Vicenç Relats i Casas és periodista –llicenciat per la UAB– i editor. Ha treballat a Televisió de Catalunya, els diaris AVUI, EL PUNT AVUI, El 9 NOU i a Catalunya ràdio, entre d’altres mitjans, on ha publicat treballs que li han merescut premis de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Òmnium... Actualment dirigeix la revista-llibre semestral Vallesos, immersa en un periodisme a foc lent en la memòria popular i el patrimoni cultural vallesà. També és autor de mitja dotzena de llibres com ara L’estatut, entre el desig i la realitat, El Port de la Selva sota les bombes i El Port de la Selva després de les bombes.