Datos del libro

La matemàtica de la història : Alexandre Deulofeu o El pensador global Gutiérrez Deulofeu, Juli

  • Editorial: LAPISLATZULI
  • Materia: HISTORIA
  • Colección: SIN COLECCION
  • EAN: 9788493908089
  • Encuadernación: Rústica
  • Páginas: 230
  • Tamaño: 14x21 mm.
20,00 €

Sinopsis

En ple exili per la Guerra Civil, un farmacèutic empordanès anomenat Alexandre Deulofeu va predir i datar amb precisió els grans moviments de la història: la desintegració soviètica, la reunificació d’Alemanya, l’expansió xinesa, el conservadorisme creixent dels Estats Units o el desmembrament progressiu dels grans estats europeus en favor de les nacions originàries, sempre sota l’ègida d’una Alemanya forta. Deulofeu va deixar escrit que la desintegració de l’estat espanyol era inevitable i que es produiria als voltants de l’any 2029.
La matemàtica de la història, una teoria de nou volums resumida i analitzada en aquest llibre per Juli Gutiérrez, pronosticava aquests i altres esdeveniments quan ningú sospitava encara que es poguessin produir. Mentre tots els historiadors miren enrere i escriuen els grans llibres un cop passada la història, Deulofeu estudia els cicles d’imperis i civilitzacions, escriu la història futura i ens mostra amb rigor i valentia allò que els human estem abocats a repetir si no aprenem dels nostres errors.

Autor

Juli Gutiérrez Deulofeu

(Figueres, 1964). Enginyer tècnic agrícola, historiador i hereu del vast llegat ideològic i de les inquietuds més autodidactes del seu avi, Alexandre Deulofeu. Quan La matemàtica de la història va entrar a la seva vida, va abandonar la responsabilitat que tenia al front d’una coneguda caixa d’estalvis de Figueres i s’abocà a l’estudi de Deulofeu, a donar classes d’història i al cultiu ecològic al seu hort del mas d’Ordis.
Les seves ponències sobre l’art, la política i els moviments de la història no deixen indiferent ningú.