Datos del libro

L'andorrà(CAT) Joaquin Abad

  • Editorial: CIBELES
  • Materia: LIT.MODERNA Y CONTEMPORANEA
  • Colección: SIN COLECCION
  • EAN: 9781983388804
  • Encuadernación: Rústica
  • Páginas: 222
  • Tamaño: 125x200 mm.
15,00 €

La història de com un pastor almerienc es converteix en l’home més ric d’Andorra

    La història de com un pastor almerienc es converteix en l’home més ric d’Andorra, guiant jueus que fugien dels nazis per la frontera, abandonant-los als Pirineus nevats lligats amb filferros i guardant-se les seves fortunes.

Sinopsis

Un jove pastor d’un poble serrà de la província d’Almeria fuig després d’apunyalar a l’alcalde, un milicià al qual va sorprendre violant a la seva neboda, i es va refugiar a Andorra, on es va unir als pastors que feien de guies als espanyols que creuaven cap a França, fugint de la guerra civil, i després als jueus procedents de França que escapaven de la persecució nazi. Es van fer molt rics a força d’abandonar a alguns adinerats a la neu, lligats amb filferros i descalços, quedant-se els béns que portaven. L’Antonio Lao, amb els anys, es va convertir en l’empresari més important d’Andorra, propietari de les principals concessions de vehicles alemanys, d’hotels i de centres comercials, mentre que altres pastors van passar de ser prestadors a banquers. El 1984, el nebot d’un joier jueu va seguir la pista que va publicar un diari d’Almeria fins que va trobar què va passar amb els seus avantpassats, els quals creia morts a un camp de concentració nazi.

Autor

JOAQUÍN ABAD

Periodista director del periódico mil21.es. Colaborador de opinión en una docena de publicaciones on-line.
Fue director del diario La Crónica en Almería durante 17 años desde 1982, donde sufrió varios atentados de la mafia que controlaba los bajos fondos de la ciudad hasta que el juez Garzón desmanteló la red mafiosa. Trabajó en las redacciones de Arriba, El Alcázar, Diario de Avisos, Personas, agencia Pyresa, etc. Dirigió el semanario El Caso desde el año 1987 y en la actualidad es CEO de Cibeles Group, LLC.